"Kleine waarheden kunnen we begrijpen, grote voelen we slechts aan" (Oscar van der Hallen)
en zo voel ik het!
Adelheid


5.1.09

Waterwilg vanzelf zo


De struik groeide vast
water in de vorm van ijs
knoppen in de lucht


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Het draaglijke lote van de waterwilg, ook wel Salix alba - salix is afgeleid van het Oudindische salila-m wat water betekent. (Eskimo's gebruikten voor het geraamte van hun kajaks wilgenhout.)

Tricky zei

even niet gelukt om langs te komen, dus nu heel wat om bij te lezen... wat mooi dat je durft schrijven over je gemis met kerst... heel herkenbaar, maar dat wist je al! thx voor je lieve reacties op mijn blogje! en zoals je zegt, verdriet is niet erg, het is pas erg als je het moet wegstoppen! laat het dus maar toe (af en toe) en schrijf er over als dat kan helpen om het steeds meer een plaatsje te geven in je leven!
wens je een mooi jaar met veel schrijfinspiratie, maar dat zal niet mankeren bij jou denk ik zo!
tricky

Yvette zei

salix is ook asperine, maar dat wou ik helemaal niet zeggen

ik dacht toen ik dit ..wat zou dat een mooie foto zijn..vervolgens..dit is een woordenfoto!

Anoniem zei

ahh dat is die boom waar je bij staat:-)

en kun je het water voelen stromen?

groetjes
kalproos

adelheid zei

'k Weet niet of dat op de foto een waterwilg is, Klaproos, ik leun ertegen om aan een bloesem te kunnen ruiken die in de holte groeit (en ja voel soms het leven vibreren in de stam). Ongelooflijk vind ik dat bij knotwilgen, welke wereld daarboven en daarbinnen groeit...
Mijn favoriet is de boswilg, grote gele katjes, geuren fantastisch!!!

Daarom schrijf ik, Yvetje, omdat het me niet lùkt het in foto te vangen... Ik blijf proberen... En genieten van jullie foto's natuurlijk!

Af en toe, ja, Tricky, en voor de rest genieten. Ook een oplevend jaar toegewenst!!!

Dat wist ik niet, Marius! Betekenis van water? 't Wordt tijd dat ik oudindisch leer :-) Nu ja is sowieso boeiend, verband van het oudindisch met de europese talen en zo... Haha nu voel ik me plots een nomade, als ik daaraan denk :-)